Категорија: Вести

Успешно присоединување на Винер кон Македонија осигурување Виена иншуренс груп

Biljana|28/06/2024

Почитувани клиенти, партнери и вработени, соработници, поширока јавност, Со задоволство можеме да го објаваме успешното присоединување на ВИНЕР – Виена Иншуренс Груп Скопје кон МАКЕДОНИЈА Осигурување АД Скопје – Виена Иншуренс Груп. Подолу е обраќањето на г-дин Бошко Андов, Претседател на Управниот одбор и Генерален менаџер на МАКЕДОНИЈА Осигурување АД Скопје – Виена Иншуренс Груп: […]

Вести

Македонија Осигурување се врати од спортските игри на финансиски институции со 6 пехари

Biljana|19/05/2024

На СФОМ спортските игри на финансиските иституции, помеѓу сите банки и штедилници, со години боите на осигурувањето се бранат од тимот формиран од Македонија осигурување, Тренд и Актива. Распоредот на спортски натпревари е многу исполнет и едни играчи се во повеќе дисциплини. И со тоа темпо успехот се повторува, оваа година освоени се 6 пехари. […]

Вести

СРЕДБА ЗА ОБНОВЛИВА ЧОВЕЧКА ЕНЕРГИЈА

Biljana|19/05/2024

Во просториите на Здружението на пензионери за општините Охрид и Дебрца во четвртокот 9 мај во Охрид се одржа интересна средба на група наши вработени  кои го користеа концептот Social Active Day и членови на здружението. Малку средување на дворот, малку спортски активности, шах, табла и домино и за кратко време станавме пријатели.  Врвот на настанот […]

ВестиОпштествена одговорност

ОДРЖАНА ЕКО Акција покрај вештачкото езеро кај Прилеп

Biljana|15/11/2023

Во четвртокот, 9 ноември, одржавме ЕКО Акција на вештачкото езеро Прилеп, заедно со колегите од Прилеп, Битола и Ресен од Македонија осигурување -Виена Иншуренс Груп, како и од Тренд -МР со помош на Комуналното претпријатие Прилеп.  Ја искористивме можноста за општествено активен ден (Social Active Day) и нашето секојдневие од работа во канцеларија го заменивме […]

Вести

„Раздвижи го срцето“, 11 Октомври 2023

Biljana|18/10/2023

Добротворната трка „Раздвижи го срцето“, којашто Македонија осигурување -Виена Иншуренс Груп ја одржува по четврти пат симболично на празникот 11 Октомври, помина во прекрасна атмосфера. Трката по скалите на деловната зграда во Скопје до 12 кат ја истрачаа 3 колешки и 14 колеги индивидуално, а 12 колешки тимски трчаа во 4 штафети. Честитки до Глигор Дубровски кој […]

ВестиОпштествена одговорност

Детски камп на ВИГ 2023

Biljana|24/07/2023

По паузата условена од короната, а за да ги заштитиме сите учесници, повторно дојде тој момент: Околу 400 деца на вработени од 45 компании во нашата осигурителна групација со радост ги очекуваат двете седмици исполнети со забава, игри и активности во Детскиот камп на ВИГ 2023 г. во Австрија! Децата на вработените во ВИГ од […]

Вести

QR код кон онлајн услови за осигурување за конкретна полиса и интеграција на онлајн услуги на нашата веб страна – Клиентите точно знаат за условите и нивното осигурување

Biljana|25/06/2023

Дигитализацијата ни овозможува подобрување на транспарентноста. Направивме промени во изгледот на полисите каде преку дигитално решение е подобрено користењето на условите за осигурување. Досега клиентите имаа пристап до Условите, но самите ги селектираа. Сега селектирањето е автоматизирано и клиентите се сигурни и знаат точно што е договорено. Преку мобилен телефон и таблет со скенирање на […]

Вести

ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ПРОМЕНИ НА ВАЖНОСТ НА ЗЕЛЕНИОТ КАРТОН ЗА ПАТУВАЊА ВО РУСИЈА И БЕЛОРУСИЈА

admin|14/06/2023

Ве известуваме дека Советот на Бироа во Брисел на Генералното Собрание одржано на ден 08.06.2023 година донесе Одлука за суспензирање на членството во Системот на зелена карта на Бироата на Русија и Белорусија. Оваа Одлука стапува на сила на ден 30.06.2023 година. Се известуваат имателите на веќе издадените македонски зелени карти по 30.06.2023 година, истите […]

АвтомобилиВести

Ден за паметење во СОС детско село

Biljana|28/10/2022

На 15 октомври времето како за чудо се подобри, токму за нашата посета на децата на СОС детско село за еден нов успешен Social active day. Времето ни овозможи оваа посета да ја завршиме според планот и насмевките да ги направиме уште по заразни.  Децата од СОС детско село добија различни материјали за да се […]

ВестиОпштествена одговорност

Селектиравме, рециклиравме и реупотребивме

Biljana|21/10/2022

Претходната недела бевме доста општествено активни. Со СУГС Гимназија „Јосип Броз- Тито“ ја продолживме активноста „Селектирај, Рециклирај, Реупотреби!“ отпочната во мај, 2022 год. во рамките на проектот „Нашиот живот во наши раце“. Овој пат ни се приклучија и членовите на Здружението за култура и уметност КОЛЕКТИВ ВЕТЕРНИЦА. Ова беше прекрасно искуство за нашите вработени кои […]

ВестиФинансиска писменост