Категорија: Општествена одговорност

СРЕДБА ЗА ОБНОВЛИВА ЧОВЕЧКА ЕНЕРГИЈА

Biljana|19/05/2024

Во просториите на Здружението на пензионери за општините Охрид и Дебрца во четвртокот 9 мај во Охрид се одржа интересна средба на група наши вработени  кои го користеа концептот Social Active Day и членови на здружението. Малку средување на дворот, малку спортски активности, шах, табла и домино и за кратко време станавме пријатели.  Врвот на настанот […]

ВестиОпштествена одговорност

„Раздвижи го срцето“, 11 Октомври 2023

Biljana|18/10/2023

Добротворната трка „Раздвижи го срцето“, којашто Македонија осигурување -Виена Иншуренс Груп ја одржува по четврти пат симболично на празникот 11 Октомври, помина во прекрасна атмосфера. Трката по скалите на деловната зграда во Скопје до 12 кат ја истрачаа 3 колешки и 14 колеги индивидуално, а 12 колешки тимски трчаа во 4 штафети. Честитки до Глигор Дубровски кој […]

ВестиОпштествена одговорност

МАКЕДОНИЈА ОСИГУРУВАЊЕ ПО ВТОР ПАТ НАГРАДЕНА ЗА ОПШТЕСТВЕНА ОДГОВОРНОСТ

Biljana|02/07/2023

На 29 јуни во 17:30 часот се одржа настан по повод активности од општествена одговорност во фоајето на управната зграда на Македонија осигурување -Виена Иншуренс Груп каде што свечено беше доделена регионалната награда Гунтер Гејер за општествена свест од ВИГ групацијата за 2022 година. Оваа награда е поддршка на локалните буџети која што овозможува понатамошно […]

Општествена одговорност

Ден за паметење во СОС детско село

Biljana|28/10/2022

На 15 октомври времето како за чудо се подобри, токму за нашата посета на децата на СОС детско село за еден нов успешен Social active day. Времето ни овозможи оваа посета да ја завршиме според планот и насмевките да ги направиме уште по заразни.  Децата од СОС детско село добија различни материјали за да се […]

ВестиОпштествена одговорност