Тагови:

ОДРЖАНА ЕКО Акција покрај вештачкото езеро кај Прилеп

Biljana|15/11/2023

Во четвртокот, 9 ноември, одржавме ЕКО Акција на вештачкото езеро Прилеп, заедно со колегите од Прилеп, Битола и Ресен од Македонија осигурување -Виена Иншуренс Груп, како и од Тренд -МР со помош на Комуналното претпријатие Прилеп.  Ја искористивме можноста за општествено активен ден (Social Active Day) и нашето секојдневие од работа во канцеларија го заменивме […]

Вести

МАКЕДОНИЈА ОСИГУРУВАЊЕ ПО ВТОР ПАТ НАГРАДЕНА ЗА ОПШТЕСТВЕНА ОДГОВОРНОСТ

Biljana|02/07/2023

На 29 јуни во 17:30 часот се одржа настан по повод активности од општествена одговорност во фоајето на управната зграда на Македонија осигурување -Виена Иншуренс Груп каде што свечено беше доделена регионалната награда Гунтер Гејер за општествена свест од ВИГ групацијата за 2022 година. Оваа награда е поддршка на локалните буџети која што овозможува понатамошно […]

Општествена одговорност

Ден за паметење во СОС детско село

Biljana|28/10/2022

На 15 октомври времето како за чудо се подобри, токму за нашата посета на децата на СОС детско село за еден нов успешен Social active day. Времето ни овозможи оваа посета да ја завршиме според планот и насмевките да ги направиме уште по заразни.  Децата од СОС детско село добија различни материјали за да се […]

ВестиОпштествена одговорност

Селектиравме, рециклиравме и реупотребивме

Biljana|21/10/2022

Претходната недела бевме доста општествено активни. Со СУГС Гимназија „Јосип Броз- Тито“ ја продолживме активноста „Селектирај, Рециклирај, Реупотреби!“ отпочната во мај, 2022 год. во рамките на проектот „Нашиот живот во наши раце“. Овој пат ни се приклучија и членовите на Здружението за култура и уметност КОЛЕКТИВ ВЕТЕРНИЦА. Ова беше прекрасно искуство за нашите вработени кои […]

ВестиФинансиска писменост

Вработените на Македонија осигурување во инклузивна детска игра

Biljana|05/10/2022

Една од нашите најголеми вредности како компанија е изразување општествена одговорност преку вклучување во непрофитни проекти и помагање на организации од областа на културата, спортот, екологијата како и грижата за маргинализирани групи. Исто така постојано низ целата година наши вработени доброволци директно се вклучуваат во различни проекти активно помагајќи вакви проекти. Таквите денови ги нарекуваме […]

Вести

Растеме заедно, посади радост

Biljana|13/04/2022

Општествената одговорност е една од столбовите на кои ја градиме довербата со нашите сегашни и потецијални клиенти. Токму поради тоа сакаме нашите вработени секогаш да бидат свесни за нејзината важност. Затоа нашата групација VIG дава можност на секој вработен да може да се вклучи волонтерски во општествено корисни и социјални акции како дел од иницијативата […]

Вести

Кога нашиот труд ќе вроди со плод

Biljana|21/03/2022

Посебно задоволство ни е кога ќе видиме дека целата наша работа во сферата на општествената одговорност е плодотворна. Како и секоја останата година, така и претходната беше исполнета со многу акции донаторства и спонзорства. Секоја година нашите соработници, кои ни овозможуваат да ја покажеме нашата спремност да помогнеме и да се вклучиме во добротворна работа, […]

Вести

Слатка зимница за младинците од СОС детско село

Biljana|07/10/2021

Октомври има различно значење за различни луѓе, но кај нас најчесто се поврзува со најубавиот дел од есента. Време кога се менуваат боите се спремаме за ладното време и приготвуваме зимница. Подготвувањето зимница има посебно место во срцата на нашиот народ бидејќи ги зближува луѓето и заедницата. Ова се последните сончеви денови кои ни овозможуваат […]

Вести

Награда за вработени кои се занимаваат со добротворна дејност надвор од работното време од главниот акционер на ВИГ, Wiener Städtische

Biljana|07/12/2020

Нашата групација посветува големо вниманиe на општествената одговорност и јакнењето на свеста за неа во компаниите кои се нејзини членки. Ова го постигнуваме со денови на општествена одговорност во кои вработените се посветуваат на некоја добротворна активност, со поддршка на други организации кои го прават тоа, финансиски или логистички како и специјални настани за зголемување […]

Вести

Претставнички на Осигурување Македонија трчаа на Авицена женска трка

Biljana|08/09/2020

Посебниот начин на функционирање на кое сме сведоци последниве месеци се префрли во сите сфери на живеење. Така што животот продолжува да се враќа во нормални рамки, настани почнуваат повторно да се случуваат, но со сменети протоколи и навики. Еден таков годишен настан беше и Авицена Женската трка која се одржа на 3ти септември пред […]

Вести