Тагови:

Што е осигурителна писменост?

Biljana|21/11/2023

Осигурителната писменост е способност да се разберат полисите за осигурување и да се донесуваат информирани одлуки за покритието. Тоа е важно затоа што осигурувањето ве заштитува финансиски ако се случи нешто неочекувано, како несреќа или болест. Но, не сите политики се креирани еднакви, па затоа е важно да разберете што купувате и како тоа функционира. […]

Финансиска писменост

Осигурување Македонија на денови на финансиска писменост

admin|29/05/2019

Вчера пред платото на министерството на финансии присуствувавме на отворањето на деновите на финансиска писменост кој започна со промотивен настан „Едуцирај се, забавувај се“ Целта на деновите на финансиска писменост е да се зајакне финансиската едукација, да се поттикне финансиската инклузија и да зголеми свесноста и заштитата на потрошувачите на финансиски услуги. На настанот со […]

ВестиФинансиска писменост