назад

Категорија: Блог

Што е осигурителна писменост?

Biljana|21/11/2023

Осигурителната писменост е способност да се разберат полисите за осигурување и да се донесуваат информирани одлуки за покритието. Тоа е важно затоа што осигурувањето ве заштитува финансиски ако се случи нешто неочекувано, како несреќа или болест. Но, не сите политики се креирани еднакви, па затоа е важно да разберете што купувате и како тоа функционира. […]

Финансиска писменост

ОДРЖАНА ЕКО Акција покрај вештачкото езеро кај Прилеп

Biljana|15/11/2023

Во четвртокот, 9 ноември, одржавме ЕКО Акција на вештачкото езеро Прилеп, заедно со колегите од Прилеп, Битола и Ресен од Македонија осигурување -Виена Иншуренс Груп, како и од Тренд -МР со помош на Комуналното претпријатие Прилеп.  Ја искористивме можноста за општествено активен ден (Social Active Day) и нашето секојдневие од работа во канцеларија го заменивме […]

Вести

„Раздвижи го срцето“, 11 Октомври 2023

Biljana|18/10/2023

Добротворната трка „Раздвижи го срцето“, којашто Македонија осигурување -Виена Иншуренс Груп ја одржува по четврти пат симболично на празникот 11 Октомври, помина во прекрасна атмосфера. Трката по скалите на деловната зграда во Скопје до 12 кат ја истрачаа 3 колешки и 14 колеги индивидуално, а 12 колешки тимски трчаа во 4 штафети. Честитки до Глигор Дубровски кој […]

ВестиОпштествена одговорност

Детски камп на ВИГ 2023

Biljana|24/07/2023

По паузата условена од короната, а за да ги заштитиме сите учесници, повторно дојде тој момент: Околу 400 деца на вработени од 45 компании во нашата осигурителна групација со радост ги очекуваат двете седмици исполнети со забава, игри и активности во Детскиот камп на ВИГ 2023 г. во Австрија! Децата на вработените во ВИГ од […]

Вести

МАКЕДОНИЈА ОСИГУРУВАЊЕ ПО ВТОР ПАТ НАГРАДЕНА ЗА ОПШТЕСТВЕНА ОДГОВОРНОСТ

Biljana|02/07/2023

На 29 јуни во 17:30 часот се одржа настан по повод активности од општествена одговорност во фоајето на управната зграда на Македонија осигурување -Виена Иншуренс Груп каде што свечено беше доделена регионалната награда Гунтер Гејер за општествена свест од ВИГ групацијата за 2022 година. Оваа награда е поддршка на локалните буџети која што овозможува понатамошно […]

Општествена одговорност

QR код кон онлајн услови за осигурување за конкретна полиса и интеграција на онлајн услуги на нашата веб страна – Клиентите точно знаат за условите и нивното осигурување

Biljana|25/06/2023

Дигитализацијата ни овозможува подобрување на транспарентноста. Направивме промени во изгледот на полисите каде преку дигитално решение е подобрено користењето на условите за осигурување. Досега клиентите имаа пристап до Условите, но самите ги селектираа. Сега селектирањето е автоматизирано и клиентите се сигурни и знаат точно што е договорено. Преку мобилен телефон и таблет со скенирање на […]

Вести

ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ПРОМЕНИ НА ВАЖНОСТ НА ЗЕЛЕНИОТ КАРТОН ЗА ПАТУВАЊА ВО РУСИЈА И БЕЛОРУСИЈА

admin|14/06/2023

Ве известуваме дека Советот на Бироа во Брисел на Генералното Собрание одржано на ден 08.06.2023 година донесе Одлука за суспензирање на членството во Системот на зелена карта на Бироата на Русија и Белорусија. Оваа Одлука стапува на сила на ден 30.06.2023 година. Се известуваат имателите на веќе издадените македонски зелени карти по 30.06.2023 година, истите […]

АвтомобилиВести

Финансиски совети за млади

Biljana|28/11/2022

Менаџирањето со финансиите е многу важна вештина која секој возрасен човек треба да ја знае, затоа е уште поважно да се научи што порано во животот. Поради тоа сакаме да споделиме некои совети кои се корисни за младите кои сеуште не се вешти во ова. 1. Направи си буџет Ова е најважниот дел при започнувањето […]

СоветиФинансиска писменост

Еко совети за возила

Biljana|18/11/2022

Со актуелната енергетска криза во светот сите се трудиме да научиме повеќе да штедиме. Но и без тоа да се научи да се живее поодржливо е нешто кон што сите треба да се стремиме зашто глобалното затоплување и климатските промени се реалност со која сите треба да се соочиме. Пoради оваа причина се одлучивме да […]

СоветиФинансиска писменост

Ден за паметење во СОС детско село

Biljana|28/10/2022

На 15 октомври времето како за чудо се подобри, токму за нашата посета на децата на СОС детско село за еден нов успешен Social active day. Времето ни овозможи оваа посета да ја завршиме според планот и насмевките да ги направиме уште по заразни.  Децата од СОС детско село добија различни материјали за да се […]

ВестиОпштествена одговорност