Категорија: Автомобили

ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ПРОМЕНИ НА ВАЖНОСТ НА ЗЕЛЕНИОТ КАРТОН ЗА ПАТУВАЊА ВО РУСИЈА И БЕЛОРУСИЈА

admin|14/06/2023

Ве известуваме дека Советот на Бироа во Брисел на Генералното Собрание одржано на ден 08.06.2023 година донесе Одлука за суспензирање на членството во Системот на зелена карта на Бироата на Русија и Белорусија. Оваа Одлука стапува на сила на ден 30.06.2023 година. Се известуваат имателите на веќе издадените македонски зелени карти по 30.06.2023 година, истите […]

АвтомобилиВести

Како да возиш и да заштедиш гориво?

Biljana|18/07/2022

Постои начин како правилно да возиш и при тоа да заштедиш гориво, што во ова време на високи цени на горивата може значително да влијае на буџетот. Овие совети исто така помагаат во зголемување на безбедноста на патиштата и за заштита на возилата од предвремено стареење. Да не заборавиме дека штедењето на гориво значи и […]

Автомобили

5 НАЈЧЕСТИ ПРИЧИНИ ЗА СООБРАЌАЈНИ НЕЗГОДИ

admin|25/03/2019

Сите правиме грешки при возењето, некогаш се без последици, некогаш за влакно избегнуваме незгода, но некои од нив се и најчестите причнинители за сообраќајни несреќи. Овде ќе ви ги наброиме најчестите грешки, што доведуваат до сообраќајни несреќи и како може да ги избегнеме. Според статистиките во голем број земји, најчести причинители за сообраќајни незгоди се […]

Автомобили

Што да правиш, а што не, во случај на сообраќајна несреќа

admin|12/01/2018

Што треба да правиш Биди учтив/а Остани културен и смирен кога разговараш со другиот возач. Запиши забелешки Запиши како поминала сообраќајката за да не ги заборавиш деталите. Забележи ја штетата Направи фотографии од сообраќајната незгода и нанесената штета на возилата. Провери дали имаш повреди Дури и да мислиш дека не си повреден/а консултирај се со […]

АвтомобилиНезгодаСовети