Категорија: Семејна сигурност

Како да го намалиш стресот предизвикан од несигурност?

Biljana|14/07/2022

Несигурноста е главен причинител на стрес и ни ја пореметува способноста да ја планираме иднината.   Нормално нашите мозоци прават одлуки за иднината основани на нашето минато искуство. Кога иднината е несигурна или искусуваме нешто ново, ние не можеме да се потпираме на нашите минати искуства за да донесеме информирана одлука.  Без таа алатка ние може […]

Семејна сигурностСовети

Дали нашите гости и соседи се наша одговорност?

Biljana|01/06/2022

Голем број од македонските граѓани живеат во станбени згради, со тоа се дел од станбена заедница и имаат посебна одговорност за заедничкиот простор. Потребна е заедничка грижа, колаборативност и свест за соживот. Одредени станбени згради имаат засебни фирми, кои го менаџираат заедничкиот простор, но исто има и такви кои имаат свој совет на станари кој […]

ДомСемејна сигурностСоветиФинансиска писменост

Сигурност за најмладите

Biljana|14/05/2020

Драги пријатели, клиенти и партнери.  Покрај нашите постојани заложби да ви овозможиме лесен онлајн пристап до сите наши услуги, оваа година по повод нашата јубилејна 75 годишнина ќе спремиме и други изненадувања за вас. Прво такво изнанадување е нашата оригинална бесплатна сликовница која преку едноставни стихови ги учи децата како да се однесуваат соочени со […]

ВестиСемејна сигурностФинансиска писменост

Чување на здравиот разум во услови на пандемија

Biljana|15/04/2020

Како можеме да останеме со здрав разум (силни, активни, добрососедски и енергични) за време на оваа криза? Со љубов, внимателно планирање и грижа за другите и целосна затвореност. Можеби крајот на тунелот е далеку, но доколку се однесуваме сериозно, ја задржиме социјалната дистанца, ги миеме рацете често и се грижиме еден за друг, можеме да […]

Семејна сигурност

„Отштета онлајн“ – Дигитализација каква што сака секој осигуреник

Biljana|30/01/2020

Транспарентно – пријавување и процесирање на штета Осигурување Македонија а.д. Скопје, Виена Иншуренс Груп, ја лансираше својата нова услуга „Oтштета онлајн“, достапна на линкот http://otsteta-online.insumak.mk Онлајн барање на отштета преку веб страницата на компанијата Покрај досегашниот детален водач за прибирање документи и пријавување штета на нашата веб страна, одлучивме уште повеќе да излеземе во пресрет […]

ВестиСемејна сигурност

„РАЗДВИЖИ ГО СРЦЕТО“ – ДОБРОТВОРНА ТРКА

admin|03/11/2017

По добивањето на нашата награда за општествена одговорност ова лето, не заборавивме да продолжиме со  активности кои ќе го зајакнат духот на солидарноста и ќе ја зацврстат свеста за одговорност кај вработените. Oвој пат тоа го направивме на еден од најголемите празници на нашата земја – 11 октомври, со организирање на добротворна трка „Раздвижи го срцето“. На трката […]

Семејна сигурност

КАКО ДА ГО ЗАШТИТИТЕ ВАШИОТ ДОМ КОГА НЕ СТЕ ДОМА?

admin|31/10/2017

Време е на одмори и на многумина од нас ни се случува да го оставиме нашиот дом празен. Во прилог неколку совети, кои ќе ви овозможат да направите да изгледа како да сте сеуште дома и при тоа ќе ги измамите провалниците. Користете тајмери за светло за да симулирате присутност Оставете ги ролетните и пердињата […]

ДомСемејна сигурност

6 СОВЕТИ ЗА ПРИПРЕМА ВО СЛУЧАЈ НА КАТАСТОФА

admin|18/10/2017

Кај милјардерите во силиконската долина има еден нов тренд, а тоа е да си спремат скривалишта во случај на апокалипса. Да, знаеме сите, тие не живеат во ист свет со нас и можеби не знаат како да си ги трошат парите, но нивната хоби до некаде има смисла. Глобалните промени предизвикуваат сè повеќе катастрофални временски […]

АвтомобилиСемејна сигурност

НОВИНИ ВО ПОЛИСИТЕ ЗА ОСИГУРУВАЊЕ НА ДОМАЌИНСТВО

admin|18/10/2017

Можеби веќе слушнавте? – Нашите полиси за домаќинство се со подобрени услови! Целта ни е секогаш да излеземе во пресрет на потребите на нашите клиенти, а искуството во изминативе години покажаа поголема потреба за покривање на штети од порој, земјотрес и мрзнење. Токму поради ова спремивме нова „ПРОШИРЕНА ПЛУС ПОЛИСА“, а останатите ги унапредивме. Вклучен е […]

ДомНезгодаПатувањеСемејна сигурност

ДА СЕ БИДЕ ОДГОВОРЕН Е ЗАБАВНО – ОСИГУРУВАЊЕ МАКЕДОНИЈА СО НАГРАДА ЗА ОПШТЕСТВЕНА ОДГОВОРНОСТ

admin|18/10/2017

„Ајде да бидеме одговорни, забавно е“ е повикот кој го испрати Осигурување Македонија a.д.Скопје-Виена Иншуренс Груп при примањето на наградата „Гунтер Гејер“ за општествена свест доделена од страна на главниот акционер на Виена Иншуренс Груп(VIG) -Виенер Штатише Версихеругсвераин ( Wiener Städtische Versicherungsverein) на 19 јуни во Јавна соба.  „Осигурување МАКЕДОНИЈА а.д Скопје -Виена Иншуренс Груп“, која доби […]

ПатувањеСемејна сигурност