Македонија Осигурување се врати од спортските игри на финансиски институции со 6 пехари

Biljana|19/05/2024 | Вести |
На СФОМ спортските игри на финансиските иституции, помеѓу сите банки и штедилници, со години боите на осигурувањето се бранат од тимот формиран од Македонија осигурување, Тренд и Актива. Распоредот на спортски натпревари е многу исполнет и едни играчи се во повеќе дисциплини. И со тоа темпо успехот се повторува, оваа година освоени се 6 пехари.
  • Прво место пинг понг жени- Милкица Прошева и Александра Стојковска
  • Второ место стрелаштво мажи – Владица Јовановиќ , Димитар Терзовски, Игор Стојановски
  • Второ место серва мажи –  Драги Крстевски, Глигорчо Алексов, Марјанчо Ристески, Ангел Шојлев
  • Второ место шах мажи –    Владимир Тодоровски, Слободан Јаневски, Мики Миловски,  Ангел Шојлев
  • Трето место баскет жени – Елена Алексовска, Дијана Јаневска, Милкица Прошева
  • Трето место стрелаштво жени – Даниела Јакимовска, Билјана Божиновска и Кате Ангеловска
Останатите учесници во одбојка, пикадо, куглање , фудбал, повеќе среќа и повеќе тренинг за следниот пат. Одговорноста за индивидуалниот учинок во тимскиот резултат треба да ја црпеме од среќата што ни ја носат успесите постигнати со исклучителните залагања на поединци за кои имаме сите едно големо БРАВО!