Известување за статусна промена – присоединување

15.05.2023

Статусна промена – присоединување, при што Акционерското друштво за осигурување ВИНЕР – Виена Иншуренс Груп Скопје (како друштво што се присоединува) ќе се присоедини кон Акционерското друштво за осигурување и реосигурување МАКЕДОНИЈА Скопје – Виена Иншуренс Груп (како друштво што презема). Известување за статусна промена – присоединување

Реизбран управниот одбор

10.04.2023

Г-дин Бошко Андов, Г-ѓа Весна Ѓорчева и Г-ѓа Татјана Димов се реизбрани за членови на Управниот одбор и како член на Управниот одбор на МАКЕДОНИЈА осигурување АД Скопје – Виена Иншуренс Груп е запишан Г-дин Озрен Марјановиќ.   Соопштение за јавност      

Повик за ажурирање на податоци на акционери

22.07.2022

Акционерско друштво за осигурување и реосигурување МАКЕДОНИЈА Скопје – Виена Иншуренс Груп на годишното СОБРАНИЕ Број 02 – 25.05.2022 г. донесе ОДЛУКА за исплата на дивидена за деловната 2019 година и деловната 2020 година и утврдување на дивиденден календар. Во врска со исплата на дивиденда ги повикуваме сите физички лица акционери коишто ги немаат сеуште […]

Кога нашиот труд ќе вроди со плод

21.03.2022

Посебно задоволство ни е кога ќе видиме дека целата наша работа во сферата на општествената одговорност е плодотворна. Како и секоја останата година, така и претходната беше исполнета со многу акции донаторства и спонзорства. Секоја година нашите соработници, кои ни овозможуваат да ја покажеме нашата спремност да помогнеме и да се вклучиме во добротворна работа, […]

Нова услуга за организатори на превоз

08.02.2022

На самиот почеток на  2022 овозможуваме нова услуга за корисниците на нашето осигурување за транспорт наречена „ПРИЈАВИ ПРЕВОЗ” Се работи за пристап до веб апликација поставена на нашиот сајт до која може да се пристапи преку овој линк https://start.insumak.mk/ords/f?p=114:1 и е креирана со цел да им помогне на „организаторите на транспорт“ во домашен и меѓународен […]

Соопштение за јавност

12.11.2021

Соочени со енергетската криза во нашата земја, како општествено одговорна компанија ние од МАКЕДОНИЈА осигурување а.д. Скопје- Виена Иншуренс Груп решивме да преземеме одредени чекори за штедење на енергијата. Мерките се однесуваат за сите наши објекти, вклучително канцеларии во кои се активни нашите вработени и наши простории издадени на корисници под закуп. Ги згаснавме сите […]

Промена на краток назив на фирма и лого на Друштвото

30.06.2021

Ја информираме јавноста дека, по претходно спроведена постапка согласно одредбите од Законот за трговските друштва и Законот за супервизија на осигурување и подзаконските акти на Агенцијата за супервизија на осигурување, извршена е промена на краткиот назив на Акционерското друштво за осигурување и реосигурување МАКЕДОНИЈА Скопје – Виена Иншуренс Груп. И покрај промената на краткиот назив, […]

Соопштение

19.03.2020

Ве информираме дека, согласно препораките и одлуките на Владата поврзани со појавата на Ковид-19 (корона вирус), Осигурување МАКЕДОНИЈА а.д. Скопјe Виена Иншуренс Груп, воведе мерки за превенција и заштита на вработените и на клиентите на компанијата. Ги известуваме клиентите во случај на потреба од пријава на штета да ја користат услугата на веб страната ОТШТЕТА ОНЛИНЕ […]

„Отштета онлајн“ – Дигитализација каква што сака секој осигуреник

30.01.2020

Транспарентно – пријавување и процесирање на штета Осигурување Македонија а.д. Скопје, Виена Иншуренс Груп, ја лансираше својата нова услуга „Oтштета онлајн“, достапна на линкот http://otsteta-online.insumak.mk Онлајн барање на отштета преку веб страницата на компанијата Покрај досегашниот детален водач за прибирање документи и пријавување штета на нашата веб страна, одлучивме уште повеќе да излеземе во пресрет […]