Категорија: Корпоративно

Игри без граници во СОС детско село

Biljana|18/10/2019

Никој не ги сака општествено одговорните акции како ние во Осигурување Mакедонија и затоа постојано ги зголемуваме. Има ли нешто поубаво да поминеш ден во активност за која знаеш дека ќе предизвика радост и во срцата на оние на кои најмногу им треба? Една од омилените активности од претходната година ни беше посетата на СОС […]

Корпоративно

Разбирање и разубавување

Biljana|05/09/2019

Со приближувањето на нашата 75 годишнина од постоење го привршуваме и проектот 75 активности за општествено добро. Во изминативе 5 години бевме насекаде. Помагавме онаму каде што е најпотребно, излегувавме во пресрет на културни, спортски, здравствени и добротворни организации. Реновиравме, чистевме, готвевме, помагавме, дониравме. Се дружевме со деца со старци, со оние кои се борат […]

Корпоративно

Елизабет Штадлер добива Голем медал на чест (Grand Decoration of Honour ) во сребрo, за услуги во Република Австрија

admin|16/07/2019

На Елизабет Штадлер, Извршен директор и претседател (CEO) на Виена Иншуренс Груп (VIG) ѝ беше доделен Голем медал на чест во сребро, за услуги во Република Австрија, со резолуција усвоена од страна на Претседателот на државата на 23 април 2019 година. Наградата беше презентирана на 9 јули 2019 година од страна на Сојузниот министер за […]

Корпоративно

Осигурување Македонија на денови на финансиска писменост

admin|29/05/2019

Вчера пред платото на министерството на финансии присуствувавме на отворањето на деновите на финансиска писменост кој започна со промотивен настан „Едуцирај се, забавувај се“ Целта на деновите на финансиска писменост е да се зајакне финансиската едукација, да се поттикне финансиската инклузија и да зголеми свесноста и заштитата на потрошувачите на финансиски услуги. На настанот со […]

Корпоративно

КАКО НЕЗГОДАТА ДОБИ СОСЕМ НОВО ЗНАЧЕЊЕ ЗА СРЕДНОШКОЛЦИТЕ?

admin|27/03/2019

Пред точно една недела на 20.03.2019 учениците од СЕПУГС „Васил Антевски Дрен“, Скопје ги посетија нашите канцеларии посетувајќи еден необичен час. Поттикнати од Агенцијата за супервизија на осигурување, во рамки на процесот на финансиска едукација на младите, нашата компанија одржа едукација за осигурување од последици на несреќен случај (незгода). Нашите колешки Анета Крстиќ – менаџер на ликвидација на […]

Корпоративно

ПОВТОРНО ГИ РАЗДВИЖУВМЕ СРЦАТА

admin|16/10/2018

Што значи да се биде дел од една осигурителна компанија? Да си дораснат на предизвикот да уживаш доверба кај другите луѓе. А за тоа треба да имаш отворено срце кое ќе ги разбере луѓето, нивните потреби и проблеми. Токму затоа ние постојано ја важбаме нашата лична одговорност, отвореност и разбирање со постојани активности и практики […]

Корпоративно

ДЕНОТ КОГА НИ СЕ СТОПЛИЈА СРЦАТА

admin|12/06/2018

Пред  летото да нè разгали и започнат одморите решивме да посветиме уште еден ден на општествено одговорна акција. Овој пат ги посетивме децата од СОС Детско Село и поминавме еден забавен ден со нив. Домаќините не пречекаа топло и со широки насмевки, веднаш се спријателивме и започнавме со дружење. Бидејќи 8 јуни е одличен ден за […]

Корпоративно

ОСИГУРУВАЊЕ МАКЕДОНИЈА ГОТВЕШЕ ЗА „СИТЕ СИТИ“

admin|08/06/2018

Вчера имавме уште еден успешен општествено активен ден (Social Active day). Овој пат дел од вработените се приклучија на акцијата на „Ајде Македонија“ – „Сите сити“ која има за цел да ја зголеми свеста за донирање и не фрлање на храна. Поминавме еден исполнет ден во приготвување храна во народната кујна лоцирана кај црквата св. […]

ДомКорпоративно

Уште еден незаборавен општествено одговорен ден

admin|25/04/2018

Вчера, 24 април 2018, беше посебен ден за дел од вработените на Осигурување Македонија – Виена Иншуренс Груп. Уште еден општествено одговорен ден (Social Active Day), каде со свои очи видовме прекрасна промена која можат да ја направат нашите раце само за неколку часа. Осигурување Македонија овој пат се посвети на мали локални заедници мислејќи […]

Корпоративно

Како да си го хакнеш умот за да си попродуктивен

admin|12/04/2018

Потребен ти е буст на продуктивноста? Кафето не е она што ќе ти помогне. Она што навистина ти треба е нова рамка на мислите. Ако го истренираш мозокот да ти работи повеќе, ќе бидеш поажурен и ќе сработиш повеќе. Без разлика дали твоите мрзливи моменти се на работа или дома, ова се пет стратегии кои […]

КорпоративноСовети