Блог

Што предизвикува пожар во домот?

07/12/2017

Колку и да ти звучи нелогично, голем број на пожари во домот се случуваат токму кога времето е поладно. Затоа денес споделуваме најчести причинители на пожар домоа.

Во кујната

Шпоретите се најчест причинител на пожар во домот и затоа екстра внимание во готвењето е важно. На што треба да внимаваш:
  • Редовно чисти ги маснит...

    Повеќе

Подготви го автомобилот за поладно

16/11/2017

Провери си ги гумите

менување на гума Влажните или подмрзнати патишта се опасни. Осигурај се дека имаш соодветни гуми и провери го притисокот. Пожелно е зимските гуми да се веќе ставени кога темп...

Повеќе

Подгответе се за заладување

10/11/2017

Времето веќе заладува, а тоа носи нови предизвици за вас и вашиот дом. Некои незгоди во домот се случуваат зашто соодветно не сме се подготвиле за заладувањето, а некои зашто не сме внимавале на причинителите. Денес ви споделуваме неколку совети кои ќе ви помогнат да го спремите вашиот дом за поладно врме. Некои ќе ви помогнат да се заштитите ...

Повеќе