Блог

Што предизвикува пожар во домот?

07/12/2017

Колку и да ти звучи нелогично, голем број на пожари во домот се случуваат токму кога времето е поладно. Затоа денес споделуваме најчести причинители на пожар домоа.

Во кујната

Шпоретите се најчест причинител на пожар во домот и затоа екстра внимание во готвењето е важно. На што треба да внимаваш:
  • Редовно чисти ги маснит...

    Повеќе

6 совети за припрема во случај на катастофа

12/10/2017

Кај милјардерите во силиконската долина има еден нов тренд, а тоа е да си спремат скривалишта во случај на апокалипса. Да, знаеме сите, тие не живеат во ист свет со нас и можеби не знаат како да си ги трошат парите, но нивната хоби до некаде има смисла. Повеќе