Блог

Повторно ги раздвижувме срцата

16/10/2018

Што значи да се биде дел од една осигурителна компанија? Да си дораснат на предизвикот да уживаш доверба кај другите луѓе. А за тоа треба да имаш отворено срце кое ќе ги разбере луѓето, нивните потреби и проблеми. Токму затоа ние постојано ја важбаме нашата лична одговорност, отвореност и разбирање со постојани активности и практики во полето на...

Повеќе

Денот кога ни се стоплија срцата

12/06/2018

Пред  летото да нè разгали и започнат одморите решивме да посветиме уште еден ден на општествено одговорна акција. Овој пат ги посетивме децата од СОС Детско Село и поминавме еден забавен ден со нив. Домаќините не пречекаа топло и со широки насмевки, веднаш се спријателивме и започнавме со дружење. Повеќе

Осигурување Македонија готвеше за „Сите сити“

08/06/2018

Вчера имавме уште еден успешен општествено активен ден (Social Active day). Овој пат дел од вработените се приклучија на акцијата на „Ајде Македонија“ - „Сите сити“ која има за цел да ја з...

Повеќе

7 совети за намалување на вишокот работи од...

14/05/2018

Да се ослободиш од вишокот работи во домот е прекрасно чувство. И не е случајно што светот е опседнат со тоа. Чување на непотребни предмети, кои „можеби некогаш ќе ти се најдат“, прават домот да ни е претрупан и неудобен. А ослободувањето од непотребното има повеќе бенефити. Повеќе

Уште еден забавен општествено одговорен ден

25/04/2018

Вчера, 24 април 2018, беше посебен ден за дел од вработените на Осигурување Македонија - Виена Иншуренс Груп. Уште еден општествено одговорен ден (Social Active Day), каде со свои очи видовме прекрасна промена која можат да ја направат нашите раце само за неколку часа. Осигурување Македонија овој пат се посвети на мали локални заедници мислејќ...

Повеќе

Неповторливо искуство за младите ученици овозможено од Осигурување...

15/03/2018

Завчера на 13.03.2018, во просторот на „Кино култура“ учениците од Музичко - балетскиот училишен центар „Илија Николовски - Луј“, и од Гимназијата „Јосип Броз Тито“ имаа неповторливо искуство, со директен пренос од Држав...

Повеќе

„Раздвижи го срцето“ – добротворна трка

17/10/2017

По добивањето на нашата награда за општествена одговорност ова лето, не заборавивме да продолжи...

Повеќе

Да се биде одговорен е забавно – Осигурување...

20/06/2017

Ајде да бидеме одговорни, забавно е“ е повикот кој го испрати Осигурување Македонија a.д.Скопје-Виена Иншуренс Груп при примањето на наградата „Гунтер Гејер“ за општествена свест доделена од страна на главниот акционер на Виена Иншуренс Груп(VIG) -Виенер Штатиш...

Повеќе