Блог

Што предизвикува пожар во домот?

07/12/2017

Колку и да ти звучи нелогично, голем број на пожари во домот се случуваат токму кога времето е поладно. Затоа денес споделуваме најчести причинители на пожар домоа.

Во кујната

Шпоретите се најчест причинител на пожар во домот и затоа екстра внимание во готвењето е важно. На што треба да внимаваш:
  • Редовно чисти ги маснит...

    Повеќе

Подготви го автомобилот за поладно

16/11/2017

Провери си ги гумите

менување на гума Влажните или подмрзнати патишта се опасни. Осигурај се дека имаш соодветни гуми и провери го притисокот. Пожелно е зимските гуми да се веќе ставени кога темп...

Повеќе