Блог

„Роудтрип“ низ Италија

24/10/2018

Каков и одмор да посакувате, ништо не може да се спореди со самоорганизирано патување. Дури и оние спокојни души, кои се спротивставуваат на повикот на авантурата нема да одолеат на патување низ прекрасната Италија. Овој пат ви препорачуваме самоо...

Повеќе

Повторно ги раздвижувме срцата

16/10/2018

Што значи да се биде дел од една осигурителна компанија? Да си дораснат на предизвикот да уживаш доверба кај другите луѓе. А за тоа треба да имаш отворено срце кое ќе ги разбере луѓето, нивните потреби и проблеми. Токму затоа ние постојано ја важб...

Повеќе

Денот кога ни се стоплија срцата

12/06/2018

Пред  летото да нè разгали и започнат одморите решивме да посветиме уште еден ден на општествено одговорна акција. Овој пат ги посетивме децата од СОС Детско Село и поминавме еден забавен ден со нив. Домаќините не пречекаа топло и со широки насмев...

Повеќе

Осигурување Македонија готвеше за „Сите сити“

08/06/2018

Вчера имавме уште еден успешен општествено активен ден (Social Active day). Овој пат дел од вработените се приклучија на акцијата на „Ајде Македонија“ - „Сите сити“ која има за цел да ја зголеми свеста за донирање и не фрлање на храна. Помина...

Повеќе

7 совети за намалување на вишокот работи од...

14/05/2018

Да се ослободиш од вишокот работи во домот е прекрасно чувство. И не е случајно што светот е опседнат со тоа. Чување на непотребни предмети, кои „можеби некогаш ќе ти се најдат“, прават домот да ни е претрупан и неудобен. А ослободувањето од непот...

Повеќе

Уште еден забавен општествено одговорен ден

25/04/2018

Вчера, 24 април 2018, беше посебен ден за дел од вработените на Осигурување Македонија - Виена Иншуренс Груп. Уште еден општествено одговорен ден (Social Active Day), каде со свои очи видовме прекрасна промена која можат да ја направат нашите рац...

Повеќе

Како да си го хакнеш умот за да...

12/04/2018

Потребен ти е буст на продуктивноста? Кафето не е она што ќе ти помогне. Она што навистина ти треба е нова рамка на мислите. Ако го истренираш мозокот да ти работи повеќе, ќе бидеш поажурен и ќе сработиш повеќе. Без разлика дали твоите мрзливи мом...

Повеќе

Неповторливо искуство за младите ученици овозможено од Осигурување...

15/03/2018

Завчера на 13.03.2018, во просторот на „Кино култура“ учениците од Музичко - балетскиот училишен центар „Илија Николовски - Луј“, и од Гимназијата „Јосип Броз Тито“ имаа неповторливо искуство, со директен пренос од Државната Виенската Опера, да ја...

Повеќе

Уште една листа финти што ќе ти го...

22/02/2018

Откако поминавме еден дел од листата за совети и хакови при селење, продолжуваме со втор дел. Групирaј ги обесените алишта во сетови од по три или четири и покриј ги со кеса за ѓубре. Направи дупка на дното од кесата за да може да излезат...

Повеќе

Хакови и финти кои ќе ти го олеснат...

15/02/2018

Селењето знае да биде стресно и напорно искуство дури и кога се работи за одење на поубаво место за живеење. Правење планови, пакување, класифицирање, отпакување, чистење, планирање, преместување… Но знаеш дека нема да си првиот човек кој се се...

Повеќе