Блог

Назад кон Блог 21/09/2017

Колку е видот важен во возењето?

Доколку некој некогаш ти кажал: „да не го влечеш ѓаволот за опашка“ советувајќи те да не тргнуваш на пат навечер, можеш да го ставиш во листата на луѓе за кои знаеш дека ти мислат добро.

Ноќното возење е поопасно од дневното и потребно е поголемо внимание и претпазливост навечер, особено на отворен пат. Затоа спремивме неколку инфографици поврзани со ноќно возење кои исцртуваат појасна слика околу возењето навечер. А за крај имате и совети кои би било убаво да ги примените доколку мора да возите навечер.

Во секој случај не заборавајте да го осигурате вашето возило, зашто колку и да ги почитувате правилате и внимавате, не можете да знаете дали истото важи и за другите учесници во сообраќајот.